Dėl paramos Blue/Yellow per Contribee platformą:

Norime užtikrinti visus remiančius Ukrainos kovą, kad kiekvienas Jūsų paskirtas euras yra saugus ir virsta Ukrainai būtiniausiais daiktais. Patikiname, kad Blue/Yellow dėl vieno Contribee asmens veiksmų nuostolių nepatyrė – visa suma atgauta, minėtas asmuo dar metų pradžioje buvo nušalintas nuo valdymo, todėl neturėjome pagrindo atsisakyti reikšmingos sumos Ukrainos kovai remti. Tolesnį darbą atlieka teisėsauga, tikimės, kad tyrimas netruks ilgai. Matydami, kad Contribee pripažįsta būtinybę skaidrinti savo veiklą, jau priėmė sprendimą pašalinti neskaidria veikla įtariamus asmenis, ir suprasdami, kad keliems tūkstančiams Ukrainos rėmėjų tai vis dar yra patogus būdas skirti paramą Blue/Yellow, kol kas paliekame šį kanalą kaip vieną iš galimybių remti organizaciją. Tačiau visus per Contribee gautus pinigus kasdien automatiniu būdu persivedame į Blue/Yellow banko sąskaitą.

Šiuo metu daugiau nei 1100 žmonių Ukrainos kovai remti yra pasirinkę Contribee platformą ir kas mėnesį paskiria po beveik 14 tūkst. eurų (arba mūsų valiuta – pavyzdžiui, po 28 dronus kas mėnesį). Būtent tiek kas mėnesį prarastų Ukraina, jei šiuo metu paliktume platformą – nes suprantame, kad perkelti visų rėmėjų į kitą platformą nepavyktų. Skirtingai nuo daugumos kūrėjų, kurie pastarosiomis dienomis paliko Contribee platformą, mums šie pinigai nepriklauso – mes esame tik tarpininkai tarp jūsų, Ukrainos kovos rėmėjų, ir Ukrainos karių. Tai nėra atlygis mums už kūrybinę ar panašią veiklą. Suprantame visus kūrėjus, kurie nusprendė persikelti į kitas platformas – kviečiame juos remti nepriklausomai nuo platformos. Mes patys paliekame jums, rėmėjams, nuspręsti, kurie rėmimo būdai jums tinkami, kurie ne. Jeigu turite noro prisidėti prie Ukrainos kovos, bet ieškote kitų kanalų, neabejojame, rasite sau tinkamą būdą – reguliarus rėmimas bankiniais pavedimais, SMS paramos prenumerata (1482), vienkartiniai pavedimai ir t.t. – viską esame aprašę savo svetainėje.

Šiuo metu planuojame savo svetainėje susikurti reguliaraus aukojimo įskiepį – tokiu būdu būtume nepriklausomi nuo išorinių platformų. Blue/Yellow valdybos sprendimu, organizacija iš Contribee kanalo kaip vieno iš būdų remti Ukrainos kovą išeidinės palaipsniui. Kai paruošime alternatyvų būdą aukoti, būtinai informuosime visus rėmėjus.

O mes ir toliau norime koncentruoti savo veiklą ten, kam ir sukurta ši organizacija ir ką darome jau dešimt metų – remiame Ukrainos kovą už jos laisvę. Širdingai dėkojame kiekvienam, kuris mums padėjo, padeda ar padės.
Blue/Yellow komanda